Új honlapjaink

Hirdetés
Hirdetés
Ingyenes WiFi Vendégeink számára!

Hirdetés

Elérhetőségek


Rendezvényszervezőre, esküvőszervezőre van szüksége?

Mi megtervezzük önnek álmai rendezvényét és esküvőjét!

Telefonáljon most!

Tel:+36 20 437 9772

E-mail: info@diofa-etterem.hu
info@erzsebetligetietterem.hu







Esküvő- és rendezvényhelyszín



 

 



PDF Nyomtatás E-mail

2017-es esküvői menüajánlat:

A megadott menük természetesen variálhatóak és más igényeket is szívesen fogadunk.
Kérje árajánlatunkat egyedi elképzeléseire!


1. Menü:

Leves:

  • Újházi tyúkhúsleves házi csigatésztával, zöldséggel gazdagon és benne főtt hússal (főtt hús, zöldség tálalása kérés szerint) vagy
  • Tejszínes, tárkonyos pulykaragu leves citromkarikákkal vagy
  • Hideg gyümölcsleves vagy Málnakrémleves


Vegyes tál feltétek (a menü árában 4 feltét választható az alább felsoroltakból):

  • Pulykamell Cordon Blue,
  • Rántott szelet,
  • Rántott jérceszelet roppanós bundában,
  • Grill sertéskaraj,
  • Gödöllői vagy sima töltött csirkecomb,
  • Zöldfűszeres vagy spenótos mascarponéval töltött csirkemell rántva,
  • Fetával, baconnal töltött rántott csirkemell,
  • Aszalt szilvával töltött pulykamell rántva,
  • Orly halfilé,
  • Fűszeres csirkecomb kemencében sütve,
  • Mustáros vagy fűszeres sertésflekken,
  • Csirkemell csíkok szezámos bundában,
  • Rántott sajt tartármártással,
  • Rántott camembert áfonyalekvárral,
  • Rántott zöldségek (gomba, cukkini, tök, karfiol, stb.),
  • Cigánypecsenye,
  • Kijevi csirkemell,
  • Baconba tekert, füstölt sajttal töltött csirkemell,
  • Sült kolbász,
  • Juhtúróval töltött gomba rántva.


Köretek (a menü árában 2 féle köret választható az alább felsoroltakból):

  • Rizi-bizi,
  • Mexikói rizs,
  • Sonkás rizs
  • Petrezselymes burgonya,
  • Steak burgonya,
  • Pirított vajas burgonya,
  • Hagymás tört burgonya
  • Grill zöldség



Saláták: Csemege uborka, ecetes paprika, vegyes savanyúság



Kenyérfélék: Friss barna- és fehérkenyér



Desszert: Somlói galuska vagy vargabéles vagy vegyes rétes vagy gyümölcsrizs






2. Menü:



Leves: 1 -es menü alapján



Főétel: Marhapörkölt házi tarhonyával



Vegyes tál: 1-es menü feltétjeiből 3 választható



Köretek: 1-es menü alapján



Saláták: Csemege uborka, ecetes paprika, vegyes savanyúság



Kenyérfélék: Friss barna- és fehérkenyér



Desszert: Somlói galuska vagy vargabéles vagy vegyes rétes vagy gyümölcsrizs







A menük árára kérje ajánlatunk!





Amennyiben nincs szükség desszertre a menüben, akkor az alább található éjféli menü benne foglaltatik a menü árában, azaz az éjféli menü árával nem kell számolni pluszban.



Éjféli menüajánlatok:



• Töltött káposzta, friss házikenyérrel és tejföllel

• Sült malac vagy pulykasült, hagymásburgonya, párolt káposzta

• Párolt marhacomb burgonyafánkkal

• Marhapörkölt tarhonyával

• Hidegtálak (sonkatekercs, sültek, kaszinótojás)






A gyerekek számára 0-4 éves korig 100% kedvezmény, 5-8 éves korig 50% kedvezmény van az ételcsomagok árából.



Hogyan állítsuk össze a tökéletes esküvői menüt?



Az esküvői menü összeállítása során minél nagyobb a násznép, annál összetettebb igényekkel kell számolnunk. Nagyobb létszám esetén nagyobb eséllyel lesz valaki vegetáriánus, cukorbeteg, lisztérzékeny, vagy szenved valamilyen súlyosabb allergiában. Ezeket mindenképpen illik figyelembe venni és számukra is ehető, illetve szívesen fogyasztott ételekkel készülni.



  • Amikor összeállítjuk az esküvői menüt, vegyük figyelembe az esküvő és a helyszín stílusát! Falusi esküvőre nem illik a kaviár előételként, de egy elegánsabb esküvőre sem szerencsés kolbászt kínálni az érkező vendégeknek.
  • Levesből leggyakrabban kétfélét szoktak tartalmazni az esküvői menüsorok, amelyből az egyik mindenképpen húsmentes.
  • Gondoskodjunk kellő választékról a főételekből is, és a köretekből is érdemes minimum háromfélével készülni. Figyeljünk rá itt is, hogy az allergiás, vagy vegetáriánus vendégek is jól lakhassanak!
  • A desszerteket tekintve is nyugodtan engedjük szabadjára a fantáziánkat! Választhatunk akár egy somlói galuskát, vagy valamilyen különleges süteménycsodát is, de egyszerű gyümölcstállal is készülhetünk.


Ha a tökéletes esküvői helyszínt keresi változatos menüsor megoldásokkal, vegye fel velünk a kapcsolatot, kollégáink szívesen állnak rendelkezésére!


Esküvői menü


Milyen italkínálat legyen esküvőnkön?

Milyen italkínálat legyen esküvőnkön?Azt gondolnánk, hogy az ételek kiválasztásával eljutottunk esküvőnk gasztronómiai fejezetének lezáráshoz, de ez koránt sincs így. A megfelelő italválaszték az esküvői menüsor legalább olyan fontos eleme, mint az étel.

Míg dekoráció vagy helyszín terén nyugodtan magunkra szabhatjuk nagy napunkat, a megfelelő italok kiválasztása során mindig legyünk tekintettel vendégeink igényére. Figyeljünk arra, hogy legyen elegendő mennyiségű ásványvíz (lehetőleg szénsavas és mentes is), illetve gyümölcsé és üdítő, hiszen valószínűleg gyerekek és alkoholt nem fogyasztó felnőttek is lesznek esküvőnkön.

Borokból érdemes olyan fajtákat választani, amik illenek az esküvői menüsor ételeihez, itt főleg a húsokra kell tekintettel lenni. Alapszabály, hogy vörös húshoz vörös, fehérhez pedig fehér bor illik. Főként a férfiak számára a sör is jó lehetőség lehet, és szükségünk lesz pezsgőre is, de utóbbit inkább csak koccintásokkor érdemes fogyasztani. Röviditalokból is érdemes kínálni pár fajtát, a martini és a whisky szoktak a legkedveltebb választások lenni.

Érdemes alaposan megvizsgálni a meghívottak listáját, összeírni, hogy ki az, aki például hazaautózna a szertartás után, vagy milyen arányban lesznek gyerekek. Ezek alapján már kapni fogunk egy pontosabb képet, hogy miként állítsuk össze az esküvői menüsor italokra vonatkozó részét.


Ha szakértő segítségre van szüksége az esküvőszervezés során, bátran keressen fel minket!



Erre figyeljünk, amikor kiválasztjuk az esküvői menüsort!


Erre figyeljünk, amikor kiválasztjuk az esküvői menüsort!Minél nagyobb a vendégsereg, annál inkább érdemes odafigyelni az esküvői menüsor tökéletes kialakítására, hiszen míg szűk családi körben akár lehetőség van arra is, hogy megbeszéljük az érintettekkel, hogy mit szeretnének enni, addig a sok vendég egyet jelent azzal, hogy az étkezési szokások is változatosak lehetnek.

Az esküvői menüsor esetében a második fogás kapcsán szükséges a legnagyobb hangsúlyt fektetni a különféle lehetőségekre, hiszen ez az, amely a legjobban variálható. Jó, ha van olyan étel a vegyes tálon, amely akár vegetáriánus vagy diétás étrend mellett is fogyasztható, de természetesen húsos ételeket is érdemes kérnünk, hiszen így mindenki kedvére válogathat. A köretek tekintetében is a változatosságra kell törekedni, ha sok vendéggel számolunk, így általában az a legjobb, ha egy burgonya, és egy valamilyen más köretet kérünk.

Az esküvői menüsor kialakításához is bátran kérheti kollégáink segítségét, ha nem biztos benne, hogy mi lenne a legjobb választás, hiszen nagy gyakorlattal rendelkezünk! Forduljon hozzánk bizalommal!